Olympic 49er Team Zwitserleven



Welkom op de website van Team Zwitserleven. Na jarenlange ondersteuning van het Olympische Tornado team, slaat Zwitserleven nu een nieuwe weg in met het sponsoren van het 49er team Pim Nieuwenhuis & Ferdinand van West.

Volg het team via dit blog richting het WK 49er in Januari op de Bahamas.

WK Bahamas

maandag 4 januari 2010

De openingsceremonie is geweest, alle boten zijn gemeten en vandaag is de practice race geweest. Deze werd gezeild met een zwakke noordelijke (aflandige) wind. Dat maakte de wedstrijden niet makkelijk en is een goed voorproefje van wat we hier de komende week gaan krijgen. Een groot koufront heeft ons gepasseerd wat het weer een beetje in de war heeft gestuurd.


Normaal zou het 20-25 graden moeten zijn met de wind uit meest zuidelijke richtingen. Echter we halen net aan de 15 graden en de wind is uit het noorden. Dit is aflandig en maakt de wind zeer shifty. Moeilijk maar ook uitdagend met veel mogelijkheden tot passeren van andere boten.

maandag 4 januari is de eerste wedstrijddag, waarna nog twee kwalificatie dagen volgen. De laatste drie dagen zijn de finals. Blijf via de website op de hoogte!

Bekijk tevens de photostream, welke is geupdate met blue water and sunshine pictures!

Een reactie posten

De Olympische 49er klasse

De 49er is de meest spectaculaire Olympische klasse. Met tegen de 40 m2 zeil op een boot van slechts 94 kg. In bedwang gehouden door twee zeilers in trapeze. Snelheden tot 25 knopen zijn aan de orde van de dag, en met wedstrijden van slechts een half uur is actie gegarandeerd. De races worden dicht onder de kant gezeild, zodat het publiek het live kan volgen.




49er Worlds 2009

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP