Olympic 49er Team Zwitserleven



Welkom op de website van Team Zwitserleven. Na jarenlange ondersteuning van het Olympische Tornado team, slaat Zwitserleven nu een nieuwe weg in met het sponsoren van het 49er team Pim Nieuwenhuis & Ferdinand van West.

Volg het team via dit blog richting het WK 49er in Januari op de Bahamas.

WK Bahamas Dag 1: Goede start van het WK

maandag 4 januari 2010

Vandaag was de eerste dag van de kwalificatie, de vloot bestaande uit 62 49ers was opgesplitst in twee vloten. In totaal heeft elke vloot 3 races gevaren met vlak water en een noordelijke wind. Wij zaten deze dag in de rode vloot en zetten een solide serie neer met een 12de, 5de en 14de plaats, wat overall resulteert op een 18de plek.

Even over de wedstrijdbaan locatie, in de figuur hiernaast is een Google earth foto van het zeilgebied te zien. De wedstrijden worden tussen het strand en een koraal rif gehouden, de afstand tussen het rif en het strand is ongeveer 1,5 km wat niet al te veel ruimte geeft voor de wedstrijdbaan, waardoor de wedstrijden dicht onder de kant gehouden worden. Oftewel vandaag lag de bovenboei 40 meter van het strand af! Tijdens onze trainingstage begin december op deze locatie hebben we voornamelijk aanlandige wind uit het zuiden gehad en afgelopen week hebben ter voorbereiding op het WK veel oefenwedstrijdjes gevaren met een aflandige wind uit het noorden, dit betekent vlak water en een erg draaierige onstabiele wind. Die vandaag elke wedstrijd van 8 tot 20 knopen varieerde.

Deze wind maken de wedstrijdjes tactisch erg interessant waarin je heel snel heel veel kan winnen of verliezen. Dit zal bij iedereen zorgen voor wisselende resultaten en een mentaal zwaar evenement. Vloeiend schakelen tussen verschillende windkrachten is erg belangrijk wat de boothandeling van de teams om het maximale zal vragen en tegelijker tijd moeten ook alle ogen buiten de boot gericht blijven, om zo slim mogelijke met de wind om te gaan. Kortom, maximale concentratie, snel reageren en je niet gek laten maken door de wind!

Morgen worden de kwalificaties vervolgd met nog 3 races en woensdag hetzelfde, daarna start donderdag de finale met de top 25 in de Gold fleet.
voor results check www.49erworlds.org en voor foto's en video's media.49er.org

Een reactie posten

De Olympische 49er klasse

De 49er is de meest spectaculaire Olympische klasse. Met tegen de 40 m2 zeil op een boot van slechts 94 kg. In bedwang gehouden door twee zeilers in trapeze. Snelheden tot 25 knopen zijn aan de orde van de dag, en met wedstrijden van slechts een half uur is actie gegarandeerd. De races worden dicht onder de kant gezeild, zodat het publiek het live kan volgen.




49er Worlds 2009

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP