Olympic 49er Team Zwitserleven



Welkom op de website van Team Zwitserleven. Na jarenlange ondersteuning van het Olympische Tornado team, slaat Zwitserleven nu een nieuwe weg in met het sponsoren van het 49er team Pim Nieuwenhuis & Ferdinand van West.

Volg het team via dit blog richting het WK 49er in Januari op de Bahamas.

Dag 5, 4 races in de silverfleet

vrijdag 8 januari 2010

Na gisteren tevergeefs gewacht te hebben op wind stonden er vandaag 4 races op het programma. De voorspelling dat de wind naar het zuiden zou draaien kwam uit en dit leverde meer "normale" condities op. Hoewel het nog steeds erg shifty was, was het een stuk stabieler als de voorgaande dagen met de koude offshore wind.

In de silverfleet zeilen betekend racen tegen de 37 boten die de goldlfeet niet hebben gehaald, een veld van minder nivo maar toch ook altijd met een boot of 10-15 die wel degelijk kunnen winnen. De grote van de vloot en het nog steeds korte baantje maakte de start wederom van groot belang. Alle 4 de races hebben we van voren mee kunnen doen, echter twee grote fouten zorgden ervoor dat we niet elke race in de top 5 zijn gefinisht.

Een scoreline van 11, 4, 3 en 15 bracht ons deze dag. In de laatste race hadden we een slecht start maar door goed te blijven zeilen lagen we op de laatste downwind al weer op de 6de plek. Een bijna aanvaring met een achterblijver en de daaropvolgende zwempartij van onze kant bracht ons dit teleurstellende resultaat.

Een onbevredigend gevoel na een dag sterk zeilen, morgen wordt er wederom een sterke (25 knopen) noorden wind verwacht. Shifty en moelijk, maar met veel kansen om onze 8ste plek in de silverfleet te verbeteren.

Een reactie posten

De Olympische 49er klasse

De 49er is de meest spectaculaire Olympische klasse. Met tegen de 40 m2 zeil op een boot van slechts 94 kg. In bedwang gehouden door twee zeilers in trapeze. Snelheden tot 25 knopen zijn aan de orde van de dag, en met wedstrijden van slechts een half uur is actie gegarandeerd. De races worden dicht onder de kant gezeild, zodat het publiek het live kan volgen.




49er Worlds 2009

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP