Olympic 49er Team Zwitserleven



Welkom op de website van Team Zwitserleven. Na jarenlange ondersteuning van het Olympische Tornado team, slaat Zwitserleven nu een nieuwe weg in met het sponsoren van het 49er team Pim Nieuwenhuis & Ferdinand van West.

Volg het team via dit blog richting het WK 49er in Januari op de Bahamas.

Dag 3: Helaas geen goed nieuws, afgezakt naar de 31ste plaats.

donderdag 7 januari 2010

Vandaag werd de laatste dag van de kwalificaties van het WK gevaren met iets minder wind dan gisteren, maar met een nog onstabielere en warrige wind vanuit het noordwesten. Helaas waren we niet in staat om gedurende de wedstrijden naar voren te varen, maar verloren juist telkens een paar plekken. Dit in combinatie met twee slechte eerste kruisrakken van de drie gevaren races, zorgde ervoor dat we niet de benodigde ene plaats konden stijgen in het klassement om ons te kwalificeren voor de Gold fleet bestaande uit de top 25 boten. We staan nu 31ste, morgen dus verder in de zilver fleet.


Hier zijn we natuurlijk niet tevreden mee. Het doel was de gold fleet en dat hebben we niet gehaald, maar we moeten reëel zijn. Deze omstandigheden zijn veel gunstiger voor de teams met veel gezamelijke uren in de boot. Vanaf nu gaan we strijden met de andere teams voor een plek voorin de zilver fleet.



Een reactie posten

De Olympische 49er klasse

De 49er is de meest spectaculaire Olympische klasse. Met tegen de 40 m2 zeil op een boot van slechts 94 kg. In bedwang gehouden door twee zeilers in trapeze. Snelheden tot 25 knopen zijn aan de orde van de dag, en met wedstrijden van slechts een half uur is actie gegarandeerd. De races worden dicht onder de kant gezeild, zodat het publiek het live kan volgen.




49er Worlds 2009

  © Blogger template Foam by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP